19.01.2010 17:57

Строежът на Южен стартира

Видян 958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подготвителните работи по изграждането на газопровода Южен поток може да приключат през септември-октомври тази година, информира Mediapool. Така може да стартираме строителството на тръбата още през есента, съобщи първият вицепремиер на Русия Виктор Зубков. Дясната ръка на Владимир Путин добави, че до осем месеца ще бъдат завършени проучвателните и проектните дейности. Като по този начин всички документи щели да бъдат подготвени така, че да стартира полагането на тръбата. На 18 октомври в Санкт Петербург започнаха поредният кръг от преговори между Газпром и Българския енергиен холдинг по реализацията на проекта, но конкретизацията на графика бе направена от Зубков пред журналисти в Берлин. Според него, цената на проекта е €25 млрд., като по план трябва да бъде въведен в експлоатация до края на 2015 г. Така обезпечаваме около 35% от общия обем на доставките на руски газ в Европа, добави първият вицепремиер на Путин.


Газпром в най-скоро време очаква да приключи преговорите с Австрия за Южен поток и да подпише междуправителствено споразумение. Това заяви вчера председателя на управителния съвет на концерна Алексей Милер. Той добави, че към проекта трябва да се присъедини и Хърватия.  В същото време стана ясно, че Газпром вече е намерила купувачи за 50% от обемите газ, който ще доставя в Европа по Северен поток. Това съобщи Матиас Варниг, директор на Норд Стрийм. С потребители от Германия, Дания, Франция и Великобритания са сключени договори за доставка на над 21 млрд. куб.м годишно.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес обмислете внимателно действията си

Днес може да сте склонни да действате по принципа