07.09.2008 16:14

Въртолетна авария под Смоленск

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес, 7.9.08 според данни на руското Министирство но извънредните ситуации в района на село Кузмино,Сичевски район е претърпял авария и се е разбил въртолет "Робинзон" R-44. Съобщението е постъпило в 6 часа и 38 минути местно време. Разбитата машина е намерена от ловци. Открита е напълно изгоряла, което затруднява разчитането на бордивите номера и прави идентификацията на собстениците на летателното средство трудно. Загинали са двама души, чиято самоличност в момента се изяснява. Както уточнява РИА "Новости" намерен е и трети член на екипажа, който е със силни изгаряния и в момента се намира в реанимацията на местната болница.


Полетът на този хеликоптер не е бил разрешен от местната въздушна инспекция. Това е било съобщено от представител на Росавиация. Апаратът е паднал  върху силно заблатена гориста местност, което затруднява спасителските екипи. Загинал е пилотът на въртолета и неговият помощник а оживелият спътник е Председателят на Контролния съвет на московската банка "Преодоление" Дмитрий Мозолевский.


"В момента Междудържавният авиационен комитет (МАК) прави разследване око обстоятелствата на гибелта на пилотите. В работата на комисията вземат участие и представители на "Росавиация", - заявява оторизиран представител на тази организация.


"Робинсон" R-44 - това е лек четириместен хеликоптер с помощни функции, който се произвежда от американската компания Robinson Helicopter. Максималната му скорост е 210 километра в час, летателният таван - 4270 метра, а максималната далечина на полета - 643 километра.


Руските средства за масово осведомяване напомнят, че напоследък катастрофите и авариите на подобни летателни средства на територията на Русия са се увелечели.


През март тази година хеликоптер "Робинсон R44" се разби по време на работен полет на нефтен сондаж в Южна Русия. В края на август ба намерен аварирал въртолет с екипаж от 4 човека.


По всички тези случаи се води следствие, но резултатите от него не са известни на обществото, завършва своето съобщение РИА "Новости".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион