Свързани новини

12.01.2010 13:42

Задава се ново поскъпване на тока

Видян 971 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 1 юли може да има увеличение на цените на тока в цялата страна, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.
Той се аргументира с увеличените стойности на енергоносителите. До 1 февруари ЧЕЗ трябва да въведе едномесечното отчитане на тока. Ако до 15 януари дружеството не докаже готовност да направи това, ще бъде глобено, посочи Семерджиев. Първите едномесечни фактури, които абонатите на ЧЕЗ ще получат, ще бъдат за февруари. Ако потребителите подадат жалба за размера на сметката в преходния период в писмен вид, дружеството няма да има право да спира тока на абонатите, въпреки че не са го платили, съобщи Дарик. Шефът на ДКЕВР коментира, че ЧЕЗ, няма основания да иска по-високи цени, като компенсация за връщане на едномесечното отчитане на електричеството.
До края на тази седмица изтича срокът, в който всички електроразпределителни дружества трябва да променят общите условия за потребителите си. Една от новостите е, че при прекъснато електричество след погасяване на сметката токът ще бъде пуснат в следващия календарен, а не работен ден. Другата промяна е, че надвзетите суми за електричество ще бъдат възстановявани със законовите лихви, а не с основния лихвен процент.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион