В Народния театър започнаха репетициите на спектакъла „Елементарните частици“ по романа на Мишел Уелбек на режисьора Крис Шарков. Премиерата ще бъде на 21 април на Камерна сцена.

Свързани новини

19.02.2024 13:47

Теодора Духовникова влиза в спектакъла Елементарните частици

Видян 1445 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В Народния театър започнаха репетициите на спектакъла „Елементарните частици“ по романа на Мишел Уелбек на режисьора Крис Шарков. Премиерата ще бъде на 21 април на Камерна сцена.


Участват Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова, Славена Зайкова и Дарина Радева. Драматизацията и режисурата са на Крис Шарков, преводът – на Красимир Петров, сценографията и костюмите – на Никола Тороманов, музиката – на Емилиян Гацов-Елби, мултимедията – на Ралица Георгиева, драматург е Майя Праматарова.


Спектакълът е част от Програмата на Народен театър „Иван Вазов“ – „Театър+. Театър. Текст. Контекст“. „Театър+“ е платформа за дългосрочна и съвместна творческа работа за обмяна на идеи и представяне на нови драматургични и сценични тенденции на съвременния театър.


През 2023 г. по линия на Програмата бяха реализирани спектаклите – „Частици жена“ от Ката Вебер на режисьора Крис Шарков, „Хоро“ по Антон Страшимиров, режисьор Василена Радева, „Разходка с Гогол“ по разкази на Н. В. Гогол с режисьор Катя Петрова и „Антихрист, гл: VIII, X, XI“ по Емилиян Станев на режисьора Стилиян Петров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес не е изключено да си изпуснете нервите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес не е изключено да си изпуснете нервите и така да