24.03.2021 19:30

Меркел за локдауна: Сбърках, моля ви за извинение!

Видян 9249 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Засилен локдаун по Великден в Германия няма да има. В свое много емоционално изявление канцлерката Меркел призна, че поема изцяло вината за това свое решение и помоли за извинение, предаде Дойче Веле. Това обаче не е достатъчно и й бе поискан вот на недоверие. Той е свързан и с огромния скандал с поръчките на маски за Германия, дадени на частна фирма. Наследникът на Меркел като председател на нейната партия ХДС Лашет е замесен в скандала, но двама негови колеги направо бяха уличени с банкови преводи от известната фирма – доставчик. Първоначално се предполагаше, че заместник-председателят на фракцията на ХДС и друг депутат са взели подкупи по 650 000 евро, но банка от Лихтенщайн докладва, че всъщност сумата е по 1 200 000 евро на човек и даде документи.

"Беше моя грешка, единствено моя грешка. Моля за извинение!" - тези изречения на канцлера Ангела Меркел за локдауна направо изумиха наблюдателите, които обаче поздравиха канцлерката за политическата храброст да признае грешката си. Предвиденият пълен локдаун по Великден в Германия няма да се състои, обяви Меркел след видео-съвещанието си с министър-председателите на провинциите днес. Според вътрешни източници, на това съвещание тя казала още нещо многозначително: "Когато се втурваш с главата срещу стената, обикновено побеждава стената."

На своята пресконференция Ангела Меркел обясни, че идеята по Великденските празници всички дни от четвъртък до понеделник (1-5 април) да бъдат изцяло неработни в цялата страна, се зародила с най-добри намерения. За толкова кратко време обаче просто не може да се организира такова пълно затваряне на страната, каза Меркел.

Наблюдателите вече от няколко дни остро критикуваха досегашното решение именно с


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 25.03.2021 00:44

    Другарката Къшнър се усети, че Християните за разлика от Талмуда тачат Великден !

  • 001 Anonimen 24.03.2021 23:40

    Защото десетки хиляди се бият по улиците,макар че медиите поддържат пълно информационно затъмнение.Но нали наближават избори...

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят не е много спокоен

Денят не е много спокоен като се има предвид, че трябва