08.10.2008 17:09

БСП догонва ГЕРБ

Видян 1036 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рейтингът на социалистите скочил с 1.5% само за месец


БСП догонва ГЕРБ по рейтинг, стана ясно от излязлото вчера социологическо проучване на МБМД. По данни на агенцията ако изборите бяха днес за партията на столичния кмет Бойко Борисов биха гласували 24.7%, докато за социалистите вота си биха дали 18.2%. За сравнение, през септември електоралната популярност на ГЕРБ е била 25.7%, при рейтинг на БСП от 16.7%. По този начин излиза, че в рамките на един месец доверието към формация на Борисов е паднало с 1 пункт, докато одобрението за социалистите се е вдигнало с 1.5 на сто. Трета политическа сила остава ДПС с 8.2%, следвана от „Атака“ с 6,5%. На ръба на преодоляването на парламентарния праг от 4% се намира СДС, посочват още от МБМД.
ГЕРБ акумулира в себе си не само умерения десен вот, но и левия такъв, категорични са социолозите. За това коалиция между ГЕРБ и СДС предпочитали 8%, а между ГЕРБ и ДСБ – едва 3% от избирателите. Евентуалната коалиция между трите партии пък печели подкрепата само на 6% от анкетираните.
„Над 50% от анкетираните не желаят предсрочни избори“, коментира шефът на агенцията Мира Янова. Според нея инициативата на опозицията „Уволнение на правителството“ не е успяла, тъй като едва 5% от хората са се подписали за нея. По думите й това може да се обясни по два начина, а именно или хората не виждали политическа алтернатива, или просто моментът на подписката не е бил избран подходящо.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни