Важна стъпка за изграждането на продължението на околовръстното на София от "Бъкстон" до "Люлин" беше направена след окончателното влизане в сила в края на май на подробния устройствен план (ПУП).

Свързани новини

21.06.2024 14:32

Държавата отделя над половин милиард лева за отсечка на околовръстното на София

Видян 713 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Важна стъпка за изграждането на продължението на околовръстното на София от "Бъкстон" до "Люлин" беше направена след окончателното влизане в сила в края на май на подробния устройствен план (ПУП). Срещу него се водиха няколко съдебните дела. Сега на ход е Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), която трябва да отчужди имотите и да обяви обществена поръчка за строителството до края на годината, съобщава "Капитал".

Прогнозната стойност на проекта е около 550 млн. лв., а срокът за завършване на отсечката е 2030 г., като се предвиждат и връзки към кварталите, които Столичната община ще трябва да прави. Финансирането ще дойде от държавния бюджет.

Предвижда се изграждането на тунели, три кръстовища на две нива, естакада и четири пешеходни пасарелки. Условно обектът е разделен на два участъка. Първият е с дължина 6 км от улиците "Лазурна" и "Киевска" (в "Овча купел") до автомагистрала "Струма". Вторият участък е с дължина 2 км - от улиците "Лазурна" и "Киевска" в "Овча купел" до ул. "Ралевица" в "Манастирски ливади". За него все още не е одобрен подробен устройствен план.

Планират се локални връзки с бул. "Линкълн", "Монтевидео", "Народно хоро" в "Овча купел", но те ще трябва да се строят допълнително със средства от общинския бюджет.

Поръчката ще е от типа инженеринг, т.е. едновременно за проектиране и строителство, като ще се прави с предварително изпълнение, което означава, че ако някой собственик на земя обжалва стойността за отчуждаване, строителството няма да спира. Това е възможно, тъй като околовръстното се води национален обект - част от републиканската пътна мрежа.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес уважавайте свободата на околните

Днес уважавайте свободата на околните и не ги