Свързани новини

15.11.2013 10:03

90% от ,,легналите полицаи" трошат автомобилите

Видян 1142 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

90% от легналите полицаи в София са извън стандарта и ежедневно трошат коли. Съоръженията не отговарят на изискванията на наредбата от 5 юли 2012 г., според която те трябва да са полегати, а най-високата им част да е 7,5 сантиметра, съобщиха от Столичната община. Повечето от изкуствените неравности в столицата обаче са изградени преди влизането в сила на тази наредба и много от тях изобщо не отговарят на изискванията.


Справка на СО показа, че в София има 1067 „легнали полицаи”, като от тях около 960 са извън нормите. Съоръженията са правени „на око” и голяма част от тях са опасни.


Според шофьори едни от „най-страшните” препятствия са на улица Хан Пресиан, където височината им е до 12 сантиметра. В района има множество болници, Майчин дом и дори моргата и потокът от коли там е денонощен.


От общината обясниха, че вече са започнали премахването на проблемните издатини и заменянето им с такива по изискванията. Такива вече имало на ул. 8 в квартал Враждебна, на ул. Отец Паисий и ул. Кирил и Методий, на ул. Марагдик, в локалното платно на бул. Никола Петков и други. Ремонтите щели да продължават поетапно в рамките на бюджетните средства за всяка календарна година. Те са категорични, че ще ремонтират приоритетно тези, за които получават сигнали, че пречат.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв