Свързани новини

10.03.2014 12:30

ЕС плаши неотстъпчива Москва с изостряне на санкциите

Видян 988 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със своето неотстъпчиво поведение в кримската криза Москва провокира изостряне на санкциите на ЕС срещу нея в близко бъдеще. Това заяви германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер.


Срещу Русия ще бъде въведено следващо ниво санкции, ако по време на разговорите, които ще се проведат в понеделник и вторник, страната не се съгласи на преход към международен формат на подготовка на деескалиране на напрежението.


Санкциите, които заплашват Москва на този етап, са ограничения за пътуване, както и замразяване на банкови сметки за определени лица, отговорни за конфликта с Украйна.


От своя страна бившият германски канцлер Герхард Шрьодер смята, че Европейският съюз с политиката си по отношение на Украйна е отговорен за ситуацията там, предаде РИА "Новости".


На събитие, организирано от изданието „Време" в град Хамбург Шрьодер заяви, че Европейската комисия е направила „грешка в самото начало", когато е предложила на Киев да подпише споразумение за асоцииране със структурите на Европейския съюз с условие „или-или".


„Питам се дали е правилно да се постави такава разделена в културно отношение страна като Украйна пред избора асоцииране с Европейския съюз или митническо споразумение с Русия", заяви Шрьодер. Бившият германски канцлер изрази мнение, че би било по-добре ако Европейският съюз направи възможно да се приеме решение „и в двете направления".


Едновременно с това той се изказа скептично по повод на намеренията на бившия украински премиер Юлия Тимошенко.


„Не зная какви материални интереси може да има тя. Има опасност големите обеми от финансови помощи, които аз одобрявам да бъдат насочени в област, различна от тази за която са предназначени", заяви още той.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Можете да използвате притока на енергия

Можете да използвате притока на енергия,който