Свързани новини

13.11.2014 16:04

Фандъкова: Нужни са инвестиции в доболничната помощ

Видян 798 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Доболничната помощ е сферата, в която трябва да бъдат направени инвестиции и занапред да бъде работено в тази област. Това означава превенция, ранна диагностика и по-малко тежки заболявания", заяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова при посещението си в 12-то ДКЦ в жк. Люлин. „В този детски консултативен център работят повече от 120 специалисти, 20 джипита, 80 лекари, които са доказани професионалисти, както и допълнително рехабилитатори. В този най-голям на територията на София квартал, в който живеят около 120 хил. души, може да бъде получавана доболнична помощ“, коментира Фандъкова.


„Изразих притеснение от факта, че все още, въпреки обещанията на предишните министри, Спешната помощ в столицата работи с по-малко екипи, отколкото щатът. В момента екипите, които работят, са едва 18-20, при щат за 30. Да не говорим пък за европейските стандарти, които изискват при минимална комплектовка докторите да бъдат два пъти повече" добави още Фандъкова.


Тя допълни, че очаква от новия здравен министър, който е бил добре запознат като общински съветник с проблемите на Бързата помощ в София, да бъдат предприети адекватни и навременни мерки, които да доведат до промяна в сегашната ситуация. Столичният кмет изрази желанието си кабинетите, които по времето на управлението на ГЕРБ бяха разкрити в няколко ДКЦ-та, най-накрая да бъдат отворени и да заработят с пациенти, а не да стоят заключени.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес бъдете икономични, за да избегнете неприятности и главоболия

Днес бъдете икономични, за да избегнете неприятности и