26.10.2008 16:22

Минипартии правят мегакоалиция за вота догодина

Видян 1227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предизборната дружба „Движение Напред“, която ще се състои от ВМРО, „Лидер“ и Земеделски народен съюз и ще бъде учредена на 2 ноември в НДК може да нарасне до мегакоалиция от минипартии. Това стана ясно след изказване на лидерът на воеводите Красимир Каракачанов във Велико Търново. По думите на Каракачанов, проектът е отворен и за други партии.
Пред 19`  гл. секретар на ВМРО Мирослав Мурджов съобщи, че за присъединяване към „Движение напред“ се водят разговори и с Новото време на Емил Кошлуков, ЕНП на Мария Капон, както и с „Гергьовден“ на Петър Стоянович. Мирослав Мурджов отхвърли възможността за предизборно единодействие с отцепилите се от партията на Симеон Сакскобургготски новодемократи от БНД, както и със социалдемократите на Николай Камов, с които навремето са били водени разговори. „Не е тайна за никого, че поддържаме добри отношения и с ССД на Стефан Софиянски“, заяви пък Каракачанов. „Освен с партии, преговаряме и с отделни личности“, допълни Мурджов.
„На България е необходима национална платформа за управление, което да се осъществява от хора професионалисти“, коментира  Мурджов. Запитан дали  ВМРО се е насочило към обединение с малките десни, след като си развали отношенията с ГЕРБ, СДС и ДСБ покрай скандалите в Общинския съвет в Пловдив, той коментира, че воеводите са „опозиция и на тройната коалиция, и на тройната опозиция“. Ако новото движение се договори с потенциалните си партньори и като се отчете и фактът, че бившият депутат от „Атака“ и лидер на формацията „Свобода“ Павел Чернев се присъедини към ПГ на БНС, нищо чудно на изборите догодина 8 минипартии, които нямат сили да прескочат парламентарния праг поотделно да щурмуват НС заедно.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес бъдете икономични, за да избегнете неприятности и главоболия

Днес бъдете икономични, за да избегнете неприятности и