Свързани новини

22.12.2014 10:58

Москов: С 20% по-малко смъртност до 2020г.

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смисълът, на която и да било система на здравеопазване е да прави здравето ни по-добро като отделни индивиди и като нация. Ако нашата здравна система бъде поставена, на какъвто и да било анализ, ще се окаже, че тя не изпълнява функциите си добре, тоест не води до това ние да бъдем здрави. Това каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов в предаването „Тази сутрин“ на бТВ.


„Едновременно с това парите, които ние влагаме в нашето здраве нарастват в годините многократно – веднъж като публични вноски през фондовете и втори път като пари, които ние вадим от джобовете си”, заяви той. Москов посочи още, че правителството си е поставило цели до 2020г. да намали средно смъртността с 20% в отделните възрастови групи на децата и да увеличи продължителността на живот над 65 години.


„Всеки има своите аргументи за пенсионната реформа. Премиерът Борисов, който има тежката дума в ГЕРБ, беше използван. От този дисбаланс в мнозинството изгода има ДПС. Нека се осъзнаем. Вярвам, че добро решение за пенсионната реформа ще се вземе, а от целия случай остава поуката, че така не се прави”, каза още Москов. Според него, правителството ще остане стабилно до момента, в който се изпълнява коалиционното споразумение.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Най-добре е днес да се погрижите за физическото си здраве


Най-добре е днес да се погрижите за физическото си