24.06.2024 14:01

Не виждаме как бихме могли нашите приоритети да ги развиваме заедно с Възраждане: ППДБ при президента

Видян 1060 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 При нас приоритети не са променени, но при сегашната подредба на парламента, няма как да ги реализираме, заяви бившият премиер Николай Денков, отговаряйки на въпрос на президента дали биха застанали в конфигурацията, която предлага Възраждане - всички срещу ГЕРБ и ДПС.


"Множат се партиите, които имат желание за третия мандат. Вие бихте ли се строили в анти ГЕРБ -ДПС коалиция под егидата на Възраждане, попита Радев.


Денков коментира: "Възраждане има съвсем различна представа затова как трябва да се развива България и не виждаме как бихме могли нашите приоритети да ги развиваме заедно с Възраждане.


Последните три години стана ясно, че е лесно да се свали правителство, но е трудно да се състави ново. За три години ГЕРБ получи 6 пъти мандати, сега ще получи седми път, и нито един път не успя да направи правителство. Ние успяхме 2 пъти и плащаме голяма цена”, заяви Денков. „Ние изпълнихме дългът си към държавата по отношение на политиките, които според нас са важни. Ако за някой друг тези политики също са важни, той трябва да изпълни дълга си към държавата. Това са първата и втората политически сили. Те през цялото време работиха заедно и когато критикуваха нашите правителства, и когато ги свалиха”, заяви Денков.


„По отношение на подхода в това НС, който демонстрираха ГЕРБ и ДПС, той е погрешен. Ние винаги започвахме с приоритети, вариант на управленска програма. Сега не виждам нищо такова. Виждам скрити разговори за позиции. При нас приоритетите не са променени, но не виждаме как можем да ги реализираме при настоящата политическа конфигурация. Затова казваме, че оставаме в опозиция. Приоритетите ни не са променени, не виждаме как могат да се реализират при тази политическа ситуация”, заяви Денков.


„Ние сме млада партия, млада управленска коалиция. Знаем колко е трудно да съставиш правителство. Два пъти ни се наложи и поехме отговорността, защото знаем колко е важно да има редовен кабинет. Избирателите този път ни дадоха позицията на опозиция. Избирателите дадоха на ГЕРБ възможността за седми път да съставят правителство, предния път не успяха. Ние ще сме проевропейска и антикорупционна коалиция. Няма да отстъпим от своите политики и реформите, които започнахме в своя кабинет”, каза Петков.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Нико Тупарев

Постоянен арест за Нико Тупарев поиска прокуратурата

Прокуратурата поиска постоянен арест за ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате желание да подобрите външния си вид


Днес ще имате желание да подобрите външния си вид или