Свързани новини

20.05.2009 16:57

Ремонтират забавачки и училища за 4,4 млн. лв.

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Летните ремонти в детски градини и училища ще струва на столичното кметство 4,4 милиона лева. Парите са отделени от Приватизационния фонд, каза зам.-кметът по образование Йорданка Фандъкова, цитирана от Фокус. По думите й ще бъдат ремонтирани покривите на сградите, ще се укрепват съоръжения и ще бъде сменяна дограма.


В 8 столични района вече е въведено видеонаблюдение на детски градини и училища, съобщава още зам.-кметът. Намеренията са през годината такова да се въведе в още два района.


След 1 юни ще стане ясно и кои детски градини в столицата ще работят през лятото. В момента плановете се подготвяли от самите забавачки, които провеждали консултация с родителите. Изготвен бил и списъкът с детските градини, които ще бъдат ремонтирани.


Във връзка с първото класиране за забавачките, което е на 23 май, Фандъкова казва, че „броят на потвърдените кандидатури за детски градини в столицата е по-малък от броя на първоначално подадените“. Според нейните думи щели „да останат свободни места от бройката определена за класиране на деца по социален критерий“.


Действително кандидатстващите и регистрираните за яслените групи и за първа градинска група са 12 000, признава зам.-кметът. Според нея обаче половината от тях ще бъдат приети сега - при извършването на класиранията. Припомняме, че тази бройка бе обявена преди седмица от Дискусионния клуб за социална местна политика. Тогава от там в прав текст обвиниха общината в манипулиране на данните за свободните места и шансовете за класиране.


Според прогнозата на Фандъкова недостигът за първа градинска група щял да е за около 3000-3500 деца, като този брой щял да намалява.


Списъците с класираните деца ще са готови по график на 23 май, обещават от кметството. Записването ще започне от 25 май и ще продължи две седмици.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес бъдете икономични, за да избегнете неприятности и главоболия

Днес бъдете икономични, за да избегнете неприятности и