Свързани новини

23.02.2009 10:18

Снежна кома при 15 см покривка

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София изпадна в снежна кома само заради образувалата се 15-сантиметрова покривка. Това се случи в последните 4 дни, в които малък сечко показа нрава си. Снегът и кишата отново се превърнаха в неразделна част от столичния пейзаж. В травматологита на „Пирогов“ традиционно бе пълно с пострадали, от които близо 60 души дневно постъпваха за лечение заради травми.


Успоредно с това „навръх снежната криза в София концесионерът "Новера" се оказа с празни сметки заради забавени плащания от страна на общината“, писа в. „Сега“.


В петък следобед от „Московска“ 33 са привели на фирмата аванса за февруари, каза пред  19` говорителят на „Новера“ Димитър Димитров.


Според думите му от фирмата не са спирали да работят от началото на снеговалежа, но зарази неплатените суми били „принудени да карат на мускули“.  Досега не е имало такова драстично забавяне на плащанията, каза Димитров. От общината го обяснили с липсата на постъпления в бюджета.


За справка - официалният отчет за 2008 година показва, че приходите от такса „смет“ са сериозно преизпълнени - 146.4 млн. срещу заложени 125 млн. лв.


След 1 март „Новера“ ще продължи да отговаря за чистотата на 19 софийски района до 2014 г.


„Овча купел“, „Люлин“и част от „Триадица“ пък ще ги чисти   „Чистота-Искър“, която държи идеологът на концесиите по чистота в София Красимир Арсов. Както вече писахме, общинската „Чистота Искър“ няма капацитет да се справи сама и ще ползва услугите на частен подизпълнител - „АЕС Х“, който в 60 на сто е собственост на 24-годишната Ина Красимирова Арсова.


За финал ще кажем, че въпреки поредното твърдение на кмета Бойко Борисов, че всички главни улици са изчистени до асфалт, много от улиците с т. нар. обществена значимост в центъра на София останаха непокътнати. Същото беше и в елитния кв. „Изток“, където хората бяха принудени да бутат колите си в големия сняг, видя репортер на 19`. Тези, които разчитат на градския транспорт здравата си изпатиха, защото закъснението на колите бе от порядъка на 1 час.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху разрешаването на деловите проблеми

Днес се фокусирайте върху разрешаването на деловите