Свързани новини

24.07.2013 11:17

Цацаров за протеста: Имаме проблем

Видян 1227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Имаше опити да се измени обликът на протеста. Да се наруши спокойствието и от едната, и от другата страна на барикадите. Не може да се отрече, че и между протестиращите имаше хора, които целяха насилие. Вече имаме проблем”. Това обяви в сряда главният прокурор Сотир Цацаров в коментар на агресията около парламента през изминалата нощ.


„Проблем, имам предвид, вътре, в самото общество. В същото време ние не можем да кажем, че протестът е нещо, което едва ли не дестабилизира обществото и води до масови нарушения на обществения ред. Проблемът не е самият протест, протестът е форма на гражданска изява на мнение”, каза главният прокурор.


На въпрос на bTV, след като има проблем как ще се реши, той отговори като гражданин: "Ако ние тръгнем на избори с този Изборен кодекс, ще стигнем до абсолютно същите резултати, ама до абсолютно същите”.


От думите му стана ясно, че още снощи той е поставил задача на МВР да бъдат идентифицирани въпросните провокатори. Цацаров каза още, че въпреки разпоредбата да се подават сигнали за нарушения, от вътрешното министерство за 40 дни на протести не е постъпил нито един в прокуратурата.


"Насилието е нещо, което не може да бъде толерирано, независимо откъде идва това насилие. Моето впечатление е: Мирният протест, защото на този протест, дори гледайки телевизия като зрители, можем да видим хора, които упражняват познати на нас професии; второ, изглеждат съвсем ненастроени враждебно; трето, са излезли за поредна вечер да изкажат или покажат това, което мислят, но сред тях определено имаше хора, които не се вписваха във формата на гражданския протест и целяха провокации и насилие на всяка цена. Нещо, което само по себе си да опорочи мирния протест и едва ли не да го покаже в една агресивна светлина", коментира Цацаров.


Бягайки от ролята на специалист по полицейска тактика, той обяви, че евакуацията на депутати с автобус от сградата на парламента е било грешка.


„Не желая да изглеждам като специалист по полицейска тактика, но споделих мнението си, че извеждането на депутатите с един автобус не беше най-доброто тактическо решение. Това, до известна степен, провокира протестиращите или поне усили настроенията на недоволство, а даде и повод на хората, които са единици, да хвърлят една по-тъмна сянка, както върху полицейските униформи, така и върху хората, които протестираха", каза главният прокурор.


По думите му МВР е направило максимума да запази обстановката спокойна. Оценката идва, след като по-рано вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви пред bTV, че полицията е действала перфектно.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес, вие и вашият партньор ще имате възможността да научите нещо ново

Днес, вие и вашият партньор ще имате възможността да