13.01.2009 10:45

Василев обещава удари срещу мафията

Видян 1874 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никога прокуратурта не е правила списъци за арести нито на лица, нито на фирми, които да се проверяват. Има критерии, анализ на обстановката по региони, оперативна информация и пр. Но списък от А до Я на хора, които трябва да бъдат мачкани, няма, бъдете сигурни.


Това казва в интервю за вестни "24 часа" заместник-градският прокурор Роман Василев, цитиран от БГНЕС. Според него "в страната съществуват 10-12 престъпни групировки и съответните служби работят за разкриване на дейността им. Но това не значи, че има набелязани и въпреки липсата на данни трябва да ги арестуваме". " Имаше всякакви коментари за акцията в Дупница. Но ние разполагахме с доказателства и сега има дела. Едното е срещу т. нар. братя Галеви. Образувано е и друго дело за пране на пари срещу счетоводителката на Галеви - Христинка Ангелова, която е и техен представител в няколко фирми. Обвинение не й е повдигнато. По-нататък ще предприемем каквото е необходимо", подчертава Василев и добавя: Не може да има лица, които са извън държавата, да показват пренебрежително отношение и срещу тях да няма съответна репресия. Прокуратурата ще провежда все повече и повече операции по места - там, където имаме достатъчно данни, че се вършат престъпления". Роман Василев съобщава, че ще има специализирани акции, "с участието на МВР и ДАНС". "Приоритет ще е борбата с организираната престъпност, прането на пари и корупцията". Той твърди, че досега като ръководител на специализирания отдел "никога не се е поддавал нито на икономически, нито на политически интереси".
Той смята, че ще има проверка на онези 174 души от властта, които подадоха грешни декларации за имуществото си, "ако бъдат сезирани от Сметната палата". "Ще започнем проверка. Но нека първо там да приключат работата си, да излязат с ревизионен доклад, да установят какви са разликите между декларираното и действителното имущество и на какво се дължат", казва той и добавя: Ревизионният доклад е основание да започнем разследване. Най-вероятно първо ще бъде възложена допълнителна проверка на ДАНС. Василев съобщава и още, че доказателства срещу Александър Томов ще са в съда след седмица. "Обвиняемите са 4-има. Освен присвоявания се установиха и други престъпления, извършени както от Томов, така и от други, които имат пряко отношение към "Кремиковци" и към "Финметалс" - една от фирмите на Митал. Има документни престъпления във връзка с разпоредителните сделки с имоти на "Кремиковци", казва Василев и категорично отхъврля твърденията на самия Томов, че "таката срещу него не е случайна и, че тя идва от човек в ДАНС".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева