Свързани новини

24.06.2009 15:04

ВСС избра Пенка Стефанова за зам. главен прокурор

Видян 3996 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Висшият съдебен съвет избра за заместник-главен прокурор Пенка Стефанова, предаде БГНЕС.


След балотаж между Татяна Йорданова и Тихомир Петков, Висшият съдебен съвет (ВСС) с 14гласа „за“ избра Петков за председател на Окръжния съд в Търговище. С 22 гласа „за“ за председател на Окръжен съд (ОС) в Ловеч, висшите магистрати преизбраха Антоанета Монева.12-те гласа за досегашния председател на ОС във Велико Търново Даниел Минов не му стигнаха за да бъде преизбран, затова тръгва нова процедура и по предложение на Лазар Груев – председател на Върховния касационен съд (ВКС), Минов до тогава да е изпълняващ длъжността.
За председател на Военния съд в Плевен бе избран с 19 гласа „за“ Иван Радковски. От 20 гласували с пълно болшинство бе преизбран и досегашния председател на Военния съд в Пловдив Румен Катрев. За зам. председател на Апелативния съд в София и ръководител на търговското отделение бе преизбран с 14 гласа „за“ , 3 „против“ и 3 „въздържали се“- Стефан Гроздев. За председател на Районния съд в гр.Перник бе избрана Петя Котева с 17 гласа да, о против и 3 въздържали се. Не беше избран председател на Районния съд в гр. Трън, тъй като кандидата Антон Игнатов досегашен съдия в същия съд получи само 3 гласа „за“, 9 „против“ и 8 „въздържали се“. Зам. председател на Апелативния съд в гр.Търново и ръководител на Търговското отделение стана досегашния съдия Бончо Бонев, зам. председател в същия съд и ръководител на наказателното отделение става и Милчо Ванев. Висшите магистрати избраха за зам. председател на Апелативния съд в Пловдив и ръководител на гражданско отделение в града Марияна Хитева-Паунова , за зам. председател на същия съд и ръководител на наказателно отделение – Недялка Василева, за зам. председател на Апелативния съд и ръководител на търговско отделение Цветанка Михова.
С 18 гласа за и 1 въздържал се ВСС избра полковник Владимир Димитров за зам.председател на Военно апелативния съд. За зам.апелативен прокурор на Апелативна прокуратура в гр Бургас с 16 гласа за и 4 въздържали се, бе избран Димитър Диамандиев. За зам. Апелативен прокурор на Апелативна прокуратура във Варна с 16 гласа за 1 против и 3 въздържали се магистратите избраха Вилен Мичев.
 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху разрешаването на деловите проблеми

Днес се фокусирайте върху разрешаването на деловите