BMW е забелязано да тества прототип на обновения си M5, който е първият в историята на марката с електрификация.

Свързани новини

  • 2024 BMW X7

    2024 BMW X7

    BMW X7 може и да закъсня с модното си ...

14.05.2024 09:50

2025 BMW M5

Видян 25916 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

BMW е забелязано да тества прототип на обновения си M5, който е първият в историята на марката с електрификация.



Той е базиран на преработената Серия 5, която беше представена миналата година за моделната година 2024. М5 трябва да се появи по-късно тази година, което означава, че вероятно ще достигне до шоурумите като модел за 2025 г. в САЩ.



Прототипът може да прилича на един от тестовите автомобили за обновената Серия 5, но показателни улики сочат, че става въпрос за варианта M5. Сред тях са четирите накрайника на изпускателната система, разширените арки на колелата, спирачните ротори с размер на тава за пица и множеството въздухозаборници в предната част.



Изглежда, че има и вдлъбнатина в капака, която води назад от центъра на решетката - дизайн, който за първи път се появи при M3 и M4, а отскоро и при XM 2023. Приличащата на паяжина шарка на колелата при някои прототипи също е подобна на тази при M3 и M4.





Не липсват и стикерите "Electrified Vehicle", които потвърждават наличието на електрифицирано задвижване. На предния фендър от страната на шофьора може да се види и капак на порта за зареждане. Вероятният залог е plug-in хибридният V-8 задвижващ агрегат, който дебютира в XM SUV.



XM комбинира най-новия 4,4-литров V-8 с два турбокомпресора на BMW с електромотор, интегриран с трансмисията, в случая 8-степенна автоматична. Комбинацията е с мощност 644 к.с. в стандартно изпълнение и 738 к.с. в модела XM Label Red 2024 г., като и двете стойности биха означавали увеличение за M5.



Максималната мощност на отиващия си M5 е 627 к.с. при модела CS. С хибридната конфигурация от типа plug-in би трябвало да е възможен и скромен електрически пробег.



Преработеният M5 може да бъде и първият в историята на марката с възможност за избор на втори задвижващ агрегат, по-конкретно батерийно-електрическа конфигурация. Съобщава се, че тази задвижваща система ще се появи в някакъв момент с повече от 1000 к.с., което би трябвало да помогне на M5 да не изостава от електрически супер седани като Tesla Model S Plaid и Lucid Air Sapphire, както и от новия Taycan Turbo GT на Porsche. Известно е, че подразделението M провежда тестове на четиримоторна електрическа задвижваща система.



Обновената Серия 5 също има електрически вариант на i5. Укротената версия M Performance на i5 носи емблемата M60 и разполага с 590 к.с. Може би в някакъв момент ще има вариант i5 M с четири двигателя и гореспоменатата мощност от над 1000 к.с.



Най-новото M5 ще се появи и с каросерия M5 Touring комби. Въпреки че САЩ пропускат по-малкия M3 Touring, който предстои да бъде обновен, BMW потвърди, че M5 Touring ще достигне местните брегове, точно както предишното поколение M5 Touring.





Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби