BMW M5 от 2025 г. се предлага с впечатляващ набор от спецификации.

Свързани новини

02.07.2024 09:50

2025 BMW M5

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

BMW M5 от 2025 г. се предлага с впечатляващ набор от спецификации. Общата мощност на системата му е 727 конски сили, а общият въртящ момент на системата е 1000 Нм. Сърцето на автомобила е V8 двигател с работен обем от 4,4 литра, който осигурява 585 конски сили и 750 Нм въртящ момент.



В допълнение към двигателя с вътрешно горене автомобилът е оборудван с електромотор с мощност 197 конски сили и въртящ момент 280 Нм, който осигурява електрически пробег от 67-69 км.

Автомобилът може да се похвали с максимална скорост от 305 км/ч, като максималната скорост само на електричество е 140 км/ч. Ускорява от 0-100 км/ч само за 3,5 секунди и от 0-200 км/ч за 10,9 секунди.



"Горди сме, че и най-новото поколение на иконата BMW M5 ще се произвежда при нас", каза директорът на завода Кристоф Шрьодер. Заводът доставя предварително сглобените каросерии за първото BMW M5 през 80-те години, които след това са завършвани ръчно в базираното в Гархинг спортно подразделение M GmbH. От второто поколение или по-точно от 1988 г. спортният седан се произвежда изцяло във фабриката в Долна Бавария.

Основните компоненти на новото BMW M5 също се произвеждат на място или в близките производствени локации. Директорът на завода Кристоф Шрьодер нарича това "Производство от един източник". Така например адаптираното специфично за BMW M5 шаси се произвежда в завода за компоненти в Динголфинг. Високоволтовата батерия се произвежда в съседство на завода, в центъра по компетентност за производство на електрически задвижвания. Карбоновият покрив идва от фабриката в Ландсхут, на 30 км от Динголфинг.

Особеност на производството в автомобилния завод са модификациите, които вече се правят в цеха за каросерии. Новото BMW M5 е базирано на стандартна каросерия на BMW Серия 5, но има допълнителни мерки за усилване на структурата на купето и специално разширена каросерия с изпъкнали калници. За първи път BMW M5 има и заден мост с по-широка следа, което позволява интегрирането на специфичния за M заден мост. В бояджийския цех клиентите могат да избират между 10 серийни и 150 специални лакови покрития за новото BMW M5.

Подобно на своя предшественик, новото BMW M5 се сглобява на същата производствена линия в комбинация с други модели от BMW Серия 5 и BMW Серия 4, както и с моделите BMW M4. Тук то се довършва и със специфични елементи като заден спойлер от фиброкарбон, M волан и M мултифункционални седалки.







Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева