01.11.2008 12:28

Южнокорейски фирми имат интерес да строят газопроводи у нас

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И в Република Корея, и във Виетнам българската икономика би могла да намери големи перспективи. Това каза в предаването „Седмицата” на Дарик радио министърът на външните работи Ивайло Калфин, който е на обиколка в Южна Корея и Виетнам.


На въпрос в кои сектори у нас се очаква южнокорейската икономика (която е 13-та по обем икономика в света) да инвестира, министърът отговори, че в страната ни вече има корейски инвестиции, макар и по-малки, отколкото тези в Централна Европа и някои наши съседни страни. „Финансовата кризата ще отмине, трябва да направим всичко възможно да я омекотим. Тук говорим за дългосрочни проекти със значителни инвестиции, така че трябва да мислим оттатък финансовата криза”, заяви външният министър.


Според него очевидно България не е свършила много добре работата си, тъй като ако се измерва с посещенията на външни министри на България в Южна Корея и Виетнам (втората по ръст икономика в Азия след китайската), неговото посещение е първото в Корея от 14 години насам, а във Виетнам - първото от 30 години. Министър Калфин подчерта, че България се опитва да оживи политическия диалог и има много добри перспективи това да се случи в скоро време. 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!