Свързани новини

14.11.2013 13:25

Как се отказват 3 млрд. долара?

Видян 1307 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Младата компания "Снапчат" (Snapchat.com) отказа оферта от 3 млрд. долара, отправена от "Фейсбук" (Facebook.com), пише в блог частта си в. "Уолстрийт джърнал".


Това е второто предложение за закупуване от страна на най-голямата социална мрежа - първото е било за 1 млрд. долара. За толкова преди година "Фейсбук" купи "Инстаграм".


Ръководството на "Снапчат" обаче, в лицето на 23-годишния шеф Ивън Спигъл, е отхвърлило и втората оферта, защото смята, че


след няколко месеца цената на компанията може да е още по-висока.


"Снапчат" се появи на бял свят през 2011 г., основана от двама студенти от "Станфорд". Популярна е най-вече сред младите потребители заради приложението си за смартфони, което дава възможност на потребителите да качват - но само временно - снимки или видео, които могат да се коментират.


Потребителите избират колко време снимките (т.нар. snaps) да са "активни" (всъщност за съвсем кратко - от 1 до 10 секунди) и кой може да ги разглежда.  


Това прави платформата идеална за споделяне на неприлични снимки - нещо, което не се рекламира от "Снапчат", но допринася за популярността.


Мнозина твърдят, че изтриването на снимките след определения период на активност не е гарантирано, но това не влияе особено на популярността на услугата. В момента "Снапчат" има 100 млн. потребители, които изпращат над 350 млн. фотографии на ден.


В компанията, която не е на печалба, работят 57 души, а годишният ѝ оборот е 200 хил. долара.


Към нея обаче проявяват интерес мнозина инвеститори.


През юни "Снапчат" събра 60 млн. долара финансиране от фондове за рисков капитал, което се равнява на обща оценка на компанията от около 800 млн. долара.


Китайската компоания "Тенсент", която осигурява една от най-популярните чат услуги в Китай, заяви интереса си да инвестира 200 млн. долара за дял в "Снапчат", като по този начин я оцени на около 4 млрд. долара.  


 


"Снапчат" е важна за "Фейсбук", защото би повишила интереса на младите потребители към социалната мрежа. Освен това все повече потребители ползват "Фейсбук" през мобилно устройство, а за смартфоните приложенията за мигновена комуникация оставят сред най-важните.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци