Свързани новини

18.02.2009 17:31

Наливат 190 млн. за 50 000 нови работни места

Видян 1009 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 190 млн. лв. са предвидени за осигуряването на 50 000 нови работни места. Това каза каза премиерът Сергей Станишев на откриването на икономическия форум „Развитието на България в условията на глобалната финансова и икономическа криза”. Като мярка срещу кризата кабинетът „Станишев“ ще осигури и 27 млн. лв. за стимулиране на работодателите, които да могат да запазят служителите си.


Първите признаци на кризата у нас вече се проявяват, коментира Станишев. Част от мерките, заложени в антикризисния план на правителството, вече са в действие, увери той. По думите на премиера пример за това е отпускането на средства за малките и средни предприятия чрез Българската банка за развитие.


Междувременно стана ясно, че България е спазила ограниченията за бюджетния дефицит на Пакта за стабилност и растеж, съобщи Европейската комисия в електронната си страница. В резултат на световната финансова криза държавните финанси на страните от Европейския съюз се намират под натиск, посочва Брюксел, който вчера оповести оценките си за спасителните планове на 17 страни членки. В първата група от 11 страни, освен България, в рамките на допустимия бюджетен дефицит са се задържали още Чехия, Дания, Германия, Естония, Унгария, Холандия, Полша, Швеция, Финландия и Великобритания. Европейската комисия обяви вчера процедура срещу 6 страни - Франция, Испания, Гърция, Ирландия, Латвия и Малта - заради прекомерен бюджетен дефицит.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион