17.05.2013 12:02

Станишев: България не се нуждае от разтакаване

Видян 774 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

21 май е добра дата за старта на новия парламент. Това е един светъл празник, в който честваме Св. св. Константин и Елена. За нас е важно час по-скоро да има Народно събрание, то да има ръководство и да работи. Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. "Бойко Борисов да си гледа работата, никой не желае да разговаря с него", каза още лидерът на БСП.”Трябват ни експерти, които могат да измъкнат България от блатото, в което ни вкара ГЕРБ”, добави Станишев. Той изрази мнение, че новият парламент трябва да рабти по въпросите, които поставиха хората на България, когато излязаха на улицата.


”България не се нуждае от разтакаване, за каквото говорат и искат от ГЕРБ, а трябва в кратки срокове да се проведе широка дискусия за договора на страната по програмата 2020. Европа отпуска пари и те трябва да бъдат използвани. Няма време за отлагане, добави Станишев. - Ясно е какво целят ГЕРБ - те искат да се харесат с едно поведение на пораженци, искат да влязат във власат през задния ход, за да замитат следите си и безобразията, които са вършели. Борисов да се занимава със своята партия. БСП, ДПС и “Атака” очаквам да се обединят около едно програмно правителство, пред което трябва да се поставят ясни приоритети. То ще бъдете съставено от хора, които са професионалисти и ще следват и изпълняват програмата и ще се отчитат пред хората.”


Станишев каза още, че формулата с делене на места и министерства не функционира. “Проблемите на хората не се може да се решават с дребни партиини сметки. Трябва да търсим диалог. Трябва да се води диалог и разговори за преодоляването на проблеми. Това няма да е лесно, но ще е необходимо. Новото правителство ще работи в три хоризонта. Спешни промени в първитие 100 дни – цените на тока, първият учебен ден, енергийните помощи. Следва програма за първата година. Няма да се търсят за работата дадени хора, а ни трябват хора за конкретната работа. Ние ще водим публични разговори за програмата, от която има нужда. Пламен Орешарски ще предложи екип. БСП като паритя ще прояви пълно разбиране и ще търси най-силните хора, може и да се далеч извън БСП”, добави Станишев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тридневно спортно събитие очаква Царево в дните межу 12 и 14 юли

Тридневно спортно събитие очаква Царево в дните межу 12 и 14 юли

Община Царево подготвя за своите жители ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес бъдете внимателни в отношенията с хората около вас

Днес бъдете внимателни в отношенията с хората около