02.04.2015 18:04

Кафенетата по бул. Витоша саботират ремонта

Видян 1088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като 19 минути направи проверка на ремонтните дейности по втората отсечка на бул. Витоша- между улиците Солунска и Алабин и установи, че такъв няма, се оказа, че фирмата изпълнител не е виновна. Причината да няма нито работници, нито техника, се крие в това, че заведенията отказват да си демонтират „кошарите”, които са външна част към кафетата или дори градини, и се използват най-вече от пушачите, които димят вътре в тях.


Всички барове и кафета днес отново бяха претъпкани, а собствениците им за пореден ден саботираха ремонта, отказвайки да демонтират масите си. Общината пък, която осигурява финансирането на строителните дейности, вече се видяла в чудо от налгите действия на съдържателите на заведенията, които много отдавна са уведомени за предвидените реконструкции и поведението им е нелепо, имайки предвид факта, че през лятото и с ремонтиран булевард биха привличали много повече посетители.


Едно от заведенията, чиито съоръжения необезпокоявано си стоят, е Рафи, като неговият павилион е троен и по-нищо не личи управителите му да са предприели действия по демонтирането му. „Изпратили сме две писмени покани до собствениците да премахнат съоръженията си до 1 април”, съобщи районният кмет на Триадица Николай Терзиев.


Въпреки поканите обаче, до вчера никой не беше прибрал масите си. След като приключи ремонтът през юни, собствениците ще трябва да си изкарат нови виза за проект на кафенета. Целта е те да не завземат толкова място на булеварда. Терзиев допълни, че инспектори и екипи на Общинската полиция започват проверки дали собствениците са демонтирали съоръженията си. Ако стопаните не са си прибрали масите, те ще бъдат конфискувани. До тогава работниците от фирмата изпълнител на проекта - Трейс Груп холд ще запълват времето си с уплътняване на някои плочки по новата част, които, както бе оповестено от телевизиите, се „раздвижили”.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Добър ден за разчистване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Добър ден за разчистване, макар да не е края на