Свързани новини

13.11.2013 14:16

Участие на д-р Ковачев на XXIV европейски конгрес на съюза на федералистите в Берлин

Видян 1120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В дните 15-17 ноември Външното министерство на Федерална република Германия ще посрещне европейските федералисти, които ще изберат нов председател на една от най-старите федералистки организации в Европа.


Делегатите нa Конгреса ще дебатират бъдещето на европейския проект с германския външен министър Гидо Вестервеле.


Д-р Андрей Ковачев, който е заместник-председател на Съюза на европейските федералисти и заместник-председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент, ще бъде основен докладчик по проблемите на Общата външна политика и политика за сигурност на Европейския съюз.


Участниците ще обсъдят също така икономическите и парични аспекти на интеграцията и необходимите стъпки за изграждането на фискален съюз, който да бъде мощен инструмент за реакция в ситуации на финансови кризи.


Сред основните акценти на дискусиите в Берлин ще бъдат и предстоящите през 2014 г. избори за Европейски парламент и връщането на политическия дебат към действителните проблеми на Европейския съюз и неговите граждани и решенията, които федералистите предлагат.


Очаква се делегатите да излязат с Манифест, призоваващ за ревизия на основните правила, по които работи Европейският съюз, и превръщането му във федерация от държави.


Според федералистите, ЕС се нуждае от институционална рамка и механизми за взимане на решения, с които да реагира своевременно и адекватно на динамичната среда на кризи, конфликти, трансгранични проблеми и глобални предизвикателства, в която Съюзът се бори да оцелее и в която нито една страна-член не би могла да постигне успех самостоятелно без тясно сътрудничество с останалите.


Съюзът на европейските федералисти (СЕФ) е неправителствена организация, създадена малко след края на опустошителната Втора световна война. Федералистите отстояват изграждането на Европейска федерация, която да преодолее разделенията на стария континент и в която европейските народи да работят заедно за своето благополучие, запазвайки своята идентичност. Допълнителна информация за дневния ред на Конгреса може да бъде намерена в сайта на СЕФ на адрес:  http://www.federalists.eu/structure/congress/  



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец