В протестните демонстрации с искане за 10% увеличаване на заплатите и контрол върху цените на стоки от първа необходимост се включиха депутати от всички опозиционни партии.

Свързани новини

21.05.2024 12:21

Гърция в плен на 24-часова стачка заради ниски заплати и високи цени

Видян 403 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължава стачката в Гърция. Синдикатите и депутати от опозицията протестират срещу ниските заплати и високите цени. Тече протестна демонстрация в Атина, предаде БНР.

Голяма демонстрация се провежда пред министерството на финансите в Атина. Синдикатите протестират срещу високите цени, непосилните данъци и "заплати с които едвам преживяват".
Пред медиите протестиращи учители казаха, че не могат да покрият елементарни месечни разходи със заплата от 680 евро. "Увеличението на заплатите в държавния сектор с 38 евро на месец е подигравка", казаха от синдикатите и обвиниха министъра на финансите Хадзидакис в лъжлива информация относно заплащането на държавните служители.

Стачкуващите медицински работници от държавните болници съобщават за тежки условия на труд и липса на средства за здравеопазването.

В протестните демонстрации с искане за 10% увеличаване на заплатите и контрол върху цените на стоки от първа необходимост се включиха депутати от всички опозиционни партии.

Стачката продължава до утре сутрин.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби