Свързани новини

26.04.2009 13:37

Екипи от ЕСС работят съвместно по овладяването на пожара край Габер

Видян 1307 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екипи от Единната спасителна система работят съвместно по овладяването на пожара край Габер, който възникна вчера около 13 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации за БГНЕС. При загасяването на пожара са мобилизирани силите на Единната спасителна система от пожарна, авариен екип и инспектори на Министерството на извънредните ситуации в София, инспектори на РИОСВ и полиция от Драгоман, които са отцепили района.
Рано тази сутрин на мястото на инцидента са изпратени допълнителни екипи на МИС за овладяване на последиците от пожара. На място е изпратен специализиран аварийно-спасителен автомобил с оборудване за действия при химическа, радиационна или биологическа обстановка. Направени са замервания в различни точки на село Габер, които показват, че няма замърсяване и превишения на нормите на опасни вещества във въздуха. Няма опасност за здравето на жителите на близките села Габер, Камберевци и Табан.
Пожарът в предприятието за преработка на гуми “Гуми Пласт ЕКО” край село Габер, община Драгоман e възникнал вчера в 13:02 часа и бързо се в разраснал и пренесъл в намиращото се в близост поле. Екипи на пожарната, Министерството на извънредните ситуации и работници от фирмата овладяват полския пожар и ограничават неговото разпространение. Допълнителни кислородни бутилки са предоставени на пожарните екипи от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция на МИС в София. Спасители от МИС са оказали съдействие на пожарната и по извеждане на хората, работещи по гасенето на пожара от завода на безопасно място. Към края на вчерашния ден пожарът е овладян от екипи на Единната спасителна система, но поради по-силни пориви на вятъра, на места отново се е възпламенил.
В пожара е изгоряло голямо количество готова продукция и метално хале.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.