Свързани новини

19.01.2009 10:43

Лондон съживява кредитирането с втори спасителен пакет

Видян 1238 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания ще предостави на банките си нов спасителен финансов пакет на стойност милиарди паунда, което ще ги подсигури срещу очакваните загуби и ще гарантира дълговете им, с цел да получат възможност за отпускането на нови кредити, съобщи Ройтерс, цитирана от БГНЕС.


Според последния британски план, кредиторите ще трябва да идентифицират най-рисковите си заеми, за които след това ще могат да получат безплатна застраховка от държавата. Планът предвижда също продължаване на срока на Специална ликвидна схема на "Банк ъф Ингланд", който изтича този месец, което ще даде възможност на финансовите институции да заменят трудно продаваеми активи с други, по-ликвидни. Източници, близки до преговорите между британското Министерство на икономиката и банките, съобщават, че вторият спасителен пакет, със срок от четири месеца, ще включва и увеличаване на дела на държавата в "Ройял Банк ъф Скотланд", в която 58% вече са държавни. През октомври правителството инжектира 37 милиарда паунда в банката, но кредитирането все още продължава да е незначително, а статистическите данни, които ще бъдат публикувани тази седмица, вероятно ще потвърдят, че страната вече е навлязла в рецесия за първи път от 1992 г.насам. "Най-големият проблем е отпускането на кредити", каза премиерът Гордън Браун пред съпровождащите го в Египет журналисти.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Опитайте да не поемате отговорност за неуредени финансови въпроси

Опитайте да не поемате отговорност за неуредени