Детска градина

Свързани новини

23.05.2024 10:33

Матурите в детските градини са поредното безумие на МОН за сметка на невинните деца: ВМРО

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И това отново е за сметка на невинните ни деца!Това е поредното безумие и то в навечерието на най-светлия празник – 24 май  - денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Ние от ВМРО сме категорични, че това е поредната гавра на безродната „експертиза“, която трайно се загнезди в МОН последните три години.
Матури в детските градини?! Децата в детските градини ще бъдат изпитвани и в следствие на това ще бъдат приети или отхвърлени от желаното от родителите училище в първи клас.

Безумието на чиновниците е на път да забие поредния пирон в ковчега на българската образователна система. С непрестанните тестове и атестации тя генерира вече цели поколения от деца, които се приспособяват да отговарят на изпити и въпроси, но не и да трупат реални знания. Това вече дава тежко отражение в обществото ни. Дълбоката демографска криза и състоянието на образованието буквално поставят на карта оцеляването на нацията.

Министерството на образованието обаче не се интересува от това. То се интересува от разпределяне и делегиране на бюджети. Матурите в детските градини са точно за това - за разпределяне на бюджети. Сметката, разбира се, ще бъде платена от родителите и децата.

Ето защо ВМРО настоява държавата да се върне в образованието, включително и в детските градини, където върху децата се прилагат знайни и незнайни методи на обучение и възпитание, вкл. повлияни от извратените ЛГБТИ+ идеологии, прокарвани от присъдружните на ведомството НПО.

В следващия парламент ВМРО ще работи за:

- Намаляване на административната тежест в работата на учителите в предучилищното и училищното образование;

- Материално стимулиране на творческия подход и иновативните методи на обучение;

- Гарантирано спазване на целите на ЗПУО по отношение на патриотичното възпитание и приобщаващата роля на българския език;

- Повишаване на нивото на ефективност в учебния процес чрез моделиране и въвеждане на практики, които изграждат функционални знания и умения в децата;

- Изваждане от учебните програми на всички ненужни и безполезни форми на обучение, които не са съобразени и не са пригодени към качественото включване в обществения живот на учениците, излизащи от системата на средното образование;

- Приобщаване на бизнеса към ефективния учебен процес;

- Стимулиране на професионалната квалификация на учениците;

- Въвеждане на задължително гражданско-правно образование, което да даде основите на обучението за правата  и задълженията на всички български граждани.




Неплатена форма--


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби