Свързани новини

11.12.2014 14:38

Шефът на училището в Дебелт с оставка

Видян 1067 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на ОУ „Антон Страшимиров” в бургаското село Дебелт Таня Вангелова е подала оставка. Тя ще бъде освободена от работа утре. Това съобщи faragency.bg, като се позовава на шефа на Инспектората по образование в Бургас – Виолета Илиева. „Молбата постъпи снощи при мен”, каза още Илиева. Тя допълни, че очаква да има проблем при назначаването на временно изпълняващ длъжността, тъй като няма нито един желаещ да заеме поста на Вангелова.


Подаването на оставка съвпада с приключването на проверката, която се очакваше да доведе до дисциплинарното уволнение на Вангелова. Още в понеделник РИО на МОН в Бургас се сезира по случая с изнасиленото момченце в Дебелт и направи пълен одит на работата на училището, констатирайки, че контролът е безкрайно занижен. И днес началникът на РИО МОН Виолета Илиева не може да си обясни защо Вангелова не е подала сигнал за насилственото посегателство над 11-годишния Гошко още в петък.


По-рано днес възмущението си около бруталният инцидент и безотговорността на директорката на селското школо изрази и заместникът на просветния министър – Ваня Кастерева.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни