Свързани новини

26.03.2009 16:46

Столичните инспектори проведоха акция за изземване на касови наличности от длъжници

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Органите по приходите от Териториалната дирекция (ТД) на Националната агенция за приходите (НАП) София-град започнаха акция по изземване на пари от касите на търговски обекти на длъжници, съобщиха от пресцентъра на НАП.


Служителите на НАП провериха магазин на известна марка обувки и голям търговски център на столичната улица „Граф Игнатиев”. Малко след като приключиха проверките, едно от проверяваните дружества побърза да преведе по сметката на НАП близо 40 000 лв. просрочени задължения. Процедурата предвижда описване на касовата наличност в обекта, като задължава собственика на магазина да преведе средствата по запорирана от приходната администрация сметка на дружеството до края на следващия работен ден. Паралелно с това се осъществява и цялостна проверка на дейността на обекта, като например, дали се издават касови бележки при продажба на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети, дали продавачите са назначени на трудови договори и т. н. Акцията е част от извънредните мерки за повишаване на приходите в бюджета, които представи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов в доклад пред народните представители от Комисията по бюджет и финанси преди няколко седмици. Над 12 хиляди фирми в столицата имат задължения на стойност над 5 хиляди лева на територията на София град, предаде БГНЕС.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.