30.09.2024 09:22

От утре по плажовете няма да има спасители

Видян 554 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Край на плажния сезон по Черноморието. Днес е последният ден, в който по ивиците ще има спасители. Ако все пак през октомври има топли и слънчеви дни - кои са местата, където е безопасно да се къпем и какви правила да спазваме, за да не се стигне до инцидент?

За съжаление, на всички, лятото си отива и то със студен ден като този. Днес е последният ден, в който концесионерите по договор са задължени да осигурят спасители, медицински лица и тоалетни на плажа.

    „Октомври го дават хубаво времето. По принцип в този период, плажуват обикновено месни хора, които са свикнали с морето, но трябва да знаят, че то може да бъде и пагубно. Морето крие и своите изненади сменя се вятъра, което води до мъртво вълнение. Това че си добър плувец в басейна, не ти дава преимущество в морето“, обясни зам.-председателят на Асоциацията на концесионерите на плажове Николай Димитров, предаде БНТ.

    „Внимавайте предимно с влизането във водата – телата са нагряти, водата изстива. Трябва да има една релаксация, която да уравновесим температурата, да няма температурни аномалии. Като излязат да се загърнат и подсушат, защото вятъра духа“, обясни още Васил Алексиев, старши спасител и инструктор по водно спасяване.

Опасно е да се влиза във водата, докато вали и има гръмотевици, напомнят спасителите.

    „Когато сме във водата най-високата точка е главата ни и може да бъдат поразени от гръмотевици. Заради това, когато има гръмотевици е добре да не се влиза във водата“, обясни още Васил Алексиев.

Морската вода към момента е около 22 градуса.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Сутринта може да сте малко нервни

Сутринта може да сте малко нервни и да действате