Свързани новини

03.10.2013 12:00

НАТО скара ДПС и ГЕРБ

Видян 1077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутати от ГЕРБ за пореден път напуснаха пленарна зала и обвиниха в договорки останалите три парламентарни сили - БСП, ДПС и „Атака”. Този път причината беше изборът на депутатите на постоянна делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО.


Избирането на председател в постоянната делегация обаче доведе до пореден скандал между управляващите и опозицията. ГЕРБ предложиха за шеф на делегацията Доброслав Димитров, а от ДПС - Четин Казак. От опозицията предложиха председателското място да бъде на ротационен принцип. От ДПС обаче ги обвиниха, че нямат права върху тази делегация, защото нямат никаква заслуга за членството на България в НАТО.


„ДПС има исторически и съществени заслуги за членството на България в НАТО и затова ще бъде избран председател на тази парламентарна делегация от ДПС. Без да се нарушава по никакъв начин принципа, че подаваме ръка за едно сътрудничество”, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Йордан Цонев.


„Явно започнахме отново с тези заслуги, както едно време беше с активните борци. Ако имате заслуги, вие най-големи заслуги имате в тайните служби. Това означава, че трябва да пратите шеф на ЦРУ”, каза в отговор Красимир Велчев от ГЕРБ.


След скандала депутатите поискаха поименна проверка на депутатите в пленарната зала, която зам.-председателят на парламента Мая Манолова стартира. Представителите на ГЕРБ обаче напуснаха заседанието.


След поименната проверка, се оказа, че има достатъчно депутатите в пленарната зала, за да може парламентът да продължи работа. Така Четин Казак беше избран за председател на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. Членове на делегацията от групата на ГЕРБ ще са Доброслав Димитров, Валентин Радев и Пламен Манушев. Депутатът от ПГ на „Коалиция за България” Спас Панчев е зам.-председател, Таско Ерменков („Коалиция за България”) е член на делегацията.





Етикети
, , , ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион