14.07.2009 13:51

Обезщетяват ни за сгрешени сметки за ток до края на юли

Видян 1229 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обезщетенията при сгрешени фактури за ток ще бъдат окончателно въведени до края на месеца. Това съобщи пред Дарик заместник – председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Валентин Кирчев. Регулаторът ще задължи дружествата, които доставят ел. енергия, да компенсират потребителите си при неверни сметки чрез промяна в общите условия на договорите им. Обезщетението трябва да бъде релевантно на нарушението, тоест сумите, с които са ощетени потребителите, да бъдат възстановени в подходящия размер, коментира Кирчев.


Окончателното решение как ще ни компенсират дружествата, ако ни надпишат сметките за ток, ще бъде взето следващата седмица след последното заседание на създадената за случая работна група.


След като стане ясен размерът на обезщетенията, трите дружества ЧЕЗ, Е.ОN и EVN ще предложат на ДКЕВР начините, по които да се изплащат на абонатите си. Обсъжданите варианти са или разсрочено плащане, или приспадане от сметката за ток.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес може да сте недоволни и да драматизирате за нещо незначително

Днес може да сте недоволни и да драматизирате за нещо